Φτωχότερη η Αριστερά στη Βιάννο: «Έφυγε» ο Ερρίκος Γιαμαλάκης

Θλίψη επικρατεί σε Βιάννο και Ηράκλειο, για τον χαμό του Ερρίκου Γιαμαλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 85 ετών.

Εμβληματική προσωπικότητα της Βιάννου, εντάχθηκε από τη νεότητά του στην Αριστερά και κατά τη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας ανέπτυξε πλούσια αντιστασιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας όπου ζούσε.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Viannitika.gr, ήταν το δεύτερο παιδί του Σταύρου και της Πηνελόπης Γιαμαλάκη και μετά τις γυμνασιακές του σπουδές έφυγε, αρχικά για το Γκρατς της Αυστρίας και αργότερα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας όπου σπούδασε Σωματική Αγωγή και Φυσιοθεραπευτική. Μετά την κατάρρευση της Χούντας επανήλθε στην Ελλάδα όμως η οριστική επάνοδος πραγματοποιήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, αταλάντευτος υπερασπιστής των ιδεών της Ανανεωτικής Αριστεράς δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για το δίκιο του φτωχού, για ένα καλύτερο κόσμο, για τα ιδανικά της Ειρήνης και της Οικολογίας.

Για πολλά χρόνια ήταν Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία τον κατέβαλαν ψυχολογικά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Χανίων, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Περισσότερα για τα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής σε νεώτερη ανακοίνωση.

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για την απώλεια του Ερρίκου Γιαμαλάκη

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα σήμερα την απώλεια του Ερρίκου Γιαμαλάκη. Ο Ερρίκος έδωσε σκληρούς αγώνες που ξεκινούν από την Σουηδία και φθάνουν μέχρι την Ελλάδα και την Κρήτη. Πάλεψε σε όλη του την διαδρομή για την δημοκρατία και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, φίλος και σύντροφος. Η Αριστερά στη Βιάννο γίνεται σήμερα φτωχότερη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Βιαννίτη Ερρίκου Γιαμαλάκη

«Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια του Ερρίκου Γιαμαλάκη, ενός αγωνιστή της ζωής, που έδωσε όλες τις μάχες του, με θάρρος και αξιοπρέπεια.

Από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Σκανδιναβία, μέχρι την καθημερινή πάλη για τα ανθρώπινα δικαιώματα των αδύναμων στην Ελλάδα, η δράση του θα φωτίζει πάντα τον δρόμο για τους μελλοντικούς αγώνες της αριστεράς.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».   

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί